Interview Rita Ora

De Britse zangeres Rita Ora werkte voor de tweede keer samen met het Italiaanse merk Tezenis voor een exclusieve capsulecollectie. De 26-jarige maakte eerder al de overstap van muziek naar mode toen ze samenwerkte met Adidas. ZAP was erbij toen haar meest recente collectie gelanceerd werd in Verona. Een gesprek over muziek, mode en zelfvertrouwen.


Music Mania: Bazart

​Alomtegenwoordig op de radio, uitverkochte concertzalen, hysterische taferelen op zomerfestivals… En dat alles nog voor er een debuutalbum in zicht was. De jonge twintigers van Bazart tekenen voor een onwaarschijnlijk succesverhaal dat in de recente Belgische popgeschiedenis geen voorgaande kent. Hoe het allemaal zo ver is gekomen? Door de hit ‘Goud’, natuurlijk. Je weet wel, die oorworm met de catchphrase ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’. Na de opvolgers ‘Chaos’ en ‘Tunnels’ is er nu ‘Echo’, het langverwachte debuutalbum vol droompop met een elektronische hartslag. 

Zo feesten zij!

​​Een felverlichte en overbeladen kerstboom met daaronder een stalletje bedolven onder de cadeaus. Een gevulde kalkoen, fondue of gourmet en om twaalf uur een glas champagne om te toasten op alle goede voornemens die we het komende jaar niet zullen waarmaken. Het zijn niet voor iedereen ingrediënten van een geslaagd kerst- of eindejaarsfeest. Omwille van hun afkomst, geloof of cultuur houden sommige Belgische jongeren er heel andere tradities op na.


Hip hip, een winterdip!

Donkere dagen, koude nachten, natte vlagen, grijze gedachten … De winterperiode durft ons al eens op te zadelen met een zwaar gemoed. Een dipje kan geen kwaad, maar wat als we zouden wegglijden in een depressie? Gelukkig hoeven we het niet zo zwart te zien. Een winterdip is immers perfect normaal en bovendien kunnen we ons wapenen tegen de diepste dalen. Klinisch psycholoog Jan Callens brengt licht in de duisternis.

Met pesters heb ik vooral medelijden

Je zit goed in je vel, lacht graag, bent sociaal, maakt makkelijk vrienden … Tot je het doelwit wordt van pesterijen. En plots lijkt er van al dat positivisme niets meer over te schieten. Het overkwam Lotte (19), die zo langzaam een schim werd van zichzelf. Hoewel angst en onzekerheid nog altijd op de loer liggen, is ze intussen gelukkig weer haar vrolijke zelf. Openhartig doet ze haar verhaal.​

WANDERLUST: “Vaak beseffen we niet hoe goed we het hier hebben.”

Een inleefreis is net dat tikkeltje meer. Het is dé ideale combinatie tussen vakantie, cultuur, maatschappelijke betrokkenheid en natuur. Luxe artikelen? Die laat je thuis. Bij een inleefreis gaat het net om het authentieke: je leert een land en een cultuur op een unieke manier kennen door je te laten onderdompelen in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Je verblijft in een gastgezin en bezoekt er naast de toeristische troeven ook specifieke gezondheidsprojecten. Kortom, je ontdekt een land niet als toerist, maar als gast.​

JOETZ Foodz: een winterse salade

​JOETZ heeft een gloednieuw gezondheidsproject! Want let’s face it, beste chef-kok in spe, vandaag de dag weet je niet meer wat gezond is en wat niet. Met gezond (hihi) verstand kom je ver, maar toch is het niet altijd gemakkelijk om voor een snelle en gezonde hap te kiezen. 

Stressenquête: help, ik heb stress!

De sociale druk was nog nooit zo hoog: goed presteren op school, een positief imago op sociale media uitstralen, vrienden en familie die dingen van je verwachten … Dit brengt een hoop stress met zich mee. In een situatie op leven en dood kan dat bijzonder nuttig zijn, want het houdt ons scherp. Maar: overdaad schaadt.​

Buitensporige verjaardagsparty TLP in Vooruit

Het is maar liefst 30 jaar geleden dat TLP aka Troubleman voor het eerst op een podium stond. De Gentenaar, die even makkelijk de Boilerroom op Pukkelpop naar kookpunt brengt als dat hij de radiogolven onveilig maakt met zijn wekelijkse shows op Studio Brussel​.

Doe inspiratie op tijdens Festivaldag rond circulaire economie

Circulaire economieLaat je op 28 oktober inspireren in de zalen van Vooruit in Gent.  Het kunstcentrum zal weerom het decor vormen voor heel wat diepgaande debatten, interactieve workshops en verdiepende lezingen.

Interview Aster Nzeyimana

​Het gaat hard voor Aster Nzeyimana, het nieuwe sportanker van Het Journaal op Eén die al op 22-jarige leeftijd zijn droomjob te pakken heeft. Een gesprek.