Wie stopt er mee?

​Tournée Minérale moedigt iedereen aan om tijdens de maand februari geen alcohol te drinken. Dit om ons even bewust te worden van ons (toegenomen) drankgebruik. Jasper (24) vindt dit een prima initiatief, waar hij iedereen wil toe uitdagen. Hij was zes jaar verslaafd aan alcohol en drinkt sinds 2013 geen druppel meer.

Schoonheid: hoe zien blinden dat?

Hoewel echte schoonheid vanbinnen zou zitten, ligt de lat van uiterlijkheden toch hoog in de zoektocht naar de Ware Jacob(a). ‘Mooi zijn’ kost ons soms zoveel tijd, geld en energie, dat het bijna een verslaving wordt. Maar waarop baseren blinden zich dan? Wie/wat vinden zij mooi? En hechten ze belang aan hun eigen uiterlijk of dat van hun potentiële partner? Pieter-Jan (25) vertelt erover.​

Stop met uitstellen

​Ik start morgen met blokken. Maandag ga ik op dieet! In april stop ik met roken. Allemaal mooie voornemens, maar ook perfecte voorbeelden van uitstelgedrag. Als je iets wil bereiken, moet je vandaag de koe bij de horens vatten. Cédric Engelen van de Stop Uitstelgedrag Academie legt uit hoe je dat doet. 

Nawfel Bardad-Daidj: "Vind ik het leuk? Dan wil ik meer!"

​​Sommige mensen zijn verslaafd aan tv-kijken. Hopelijk stemmen ze dan af op de één-soap ‘Thuis’, waarin ze (letterlijk en figuurlijk) Nawfel Bardad-Daidj (27) aan het werk kunnen zien als klusjesman Adil. Verslavingen zijn aan Nawfel zelf niet echt besteed. Hij houdt het (ook letterlijk en figuurlijk) liever nuchter. (Of was het chill?)

Music Mania: Alex Callier

​Hoezo, alle muzikanten zijn verslingerd aan alcohol en drugs? Alex Callier houdt het bij minder schadelijke verslavingen, waaruit zijn gevoel voor stijl spreekt. Waarvoor de bezieler van Hooverphonic een boon heeft? Voor schoenen en Japanse thee, verklapt hij. 

JOETZ Foodz: cupcakes

​De ZAP redactie ging te rade bij JOETZ om jullie te voorzien van een overheerlijk suikerarm dessert voor 10 vrienden. We zijn het namelijk zo gewoon om werkelijk alles wat we eten te combineren met suikers.​

JOETZ Foodz: een winterse salade

​JOETZ heeft een gloednieuw gezondheidsproject! Want let’s face it, beste chef-kok in spe, vandaag de dag weet je niet meer wat gezond is en wat niet. Met gezond (hihi) verstand kom je ver, maar toch is het niet altijd gemakkelijk om voor een snelle en gezonde hap te kiezen. 

Interview Rita Ora

De Britse zangeres Rita Ora werkte voor de tweede keer samen met het Italiaanse merk Tezenis voor een exclusieve capsulecollectie. De 26-jarige maakte eerder al de overstap van muziek naar mode toen ze samenwerkte met Adidas. ZAP was erbij toen haar meest recente collectie gelanceerd werd in Verona. Een gesprek over muziek, mode en zelfvertrouwen.


Music Mania: Bazart

​Alomtegenwoordig op de radio, uitverkochte concertzalen, hysterische taferelen op zomerfestivals… En dat alles nog voor er een debuutalbum in zicht was. De jonge twintigers van Bazart tekenen voor een onwaarschijnlijk succesverhaal dat in de recente Belgische popgeschiedenis geen voorgaande kent. Hoe het allemaal zo ver is gekomen? Door de hit ‘Goud’, natuurlijk. Je weet wel, die oorworm met de catchphrase ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’. Na de opvolgers ‘Chaos’ en ‘Tunnels’ is er nu ‘Echo’, het langverwachte debuutalbum vol droompop met een elektronische hartslag. 

Zo feesten zij!

​​Een felverlichte en overbeladen kerstboom met daaronder een stalletje bedolven onder de cadeaus. Een gevulde kalkoen, fondue of gourmet en om twaalf uur een glas champagne om te toasten op alle goede voornemens die we het komende jaar niet zullen waarmaken. Het zijn niet voor iedereen ingrediënten van een geslaagd kerst- of eindejaarsfeest. Omwille van hun afkomst, geloof of cultuur houden sommige Belgische jongeren er heel andere tradities op na.