G-sport: gewoon genieten

G-sport, dat is sport voor personen met een handicap. Maar de G staat ook voor gewoon, geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting en genieten. Al sportend vallen deze atleten namelijk niet op door hun beperking, maar blinken ze net uit in allerlei kwaliteiten waarvan reguliere sporters nog iets kunnen leren.

Een muzikaal duo met je ma, is dat normaal?

​Behalve Matteo Simoni in de film ‘Marina’ zijn er nog maar weinig jonge gasten in geslaagd om er sexy uit te zien met een accordeon. Toch slaagt ook Sebastian (19) erin dit instrument met ietwat stoffig imago te bespelen met een naturel als was het de normaalste zaak van de wereld. 

Leven zonder sociale media

Jarne (18) ligt niet wakker van wat zijn vrienden in de virtuele wereld zoal uitsteken. Hij mijdt sociale media en heeft ook geen smartphone. Een rariteit? Nog niet zo lang geleden was dit nochtans volstrekt normaal.

Music Mania: Wally treedt uit de schaduw van Tourist LeMC

​Lekker normaal volstaat voor Wally. Geen gemaakte poses of blits imago voor deze Antwerpse dertiger. Euh, Wally wie? Je weet wel, de zanger-gitarist met het onafscheidelijke mutsje die aan de zijde van Tourist LeMC de hit Horizon zingt en sinds zijn opgemerkte solodebuut Misère op eigen benen staat.

De eetgewoonten van de jongeren, wie of wat is nog normaal?

​Vandaag de dag eten heel wat jongeren ongezond, meestal uit onwetendheid en gemakzucht. Deze slechte eetgewoontes zijn uitgegroeid tot een maatschappelijk probleem waar pas afgestudeerde diëtist Matteo Déom graag verandering in wil brengen.

Interview Loïc Van Impe af en toe moet het kunnen om te zondigen

​Niet alle beroemdheden zijn filmsterren, zangers of voetballers. Maak kennis met Loïc Van Impe (24), een jong opkomend kooktalent. Met zijn toegankelijke en snelle gerechtjes, die hij deelt op sociale media, zijn we ervan overtuigd dat ‘Lekker normaal’ helemaal zijn ding is. Dat hij geen Jeroen Meus is, deert hem niet. 

Gameworld: cosplay

​Kattenoortjes, leren riempje, handboeien; het klinkt misschien wat kinky, maar cosplay is gewoon een jongerentrend die de laatste jaren aan een enorme opmars bezig is. Jezelf verkleden in je favoriete mangapersonage, stripfiguur, tekenfilmheld of gamepersonage is zelfs zo populair dat er heuse evenementen voor bestaan.

JOETZ Foodz: pizza

​Deze pizza kan je zo gezond maken als je zelf wilt en aanpassen aan je eigen kookniveau. Je kan ook aan de slag met alle restjes die je nog liggen hebt. Ideaal om die halve paprika, dat stukje courgette, restje kaas of vlees/vis op te eten!

JOETZ Foodz: cupcakes

​De ZAP redactie ging te rade bij JOETZ om jullie te voorzien van een overheerlijk suikerarm dessert voor 10 vrienden. We zijn het namelijk zo gewoon om werkelijk alles wat we eten te combineren met suikers.​

Wie stopt er mee?

​Tournée Minérale moedigt iedereen aan om tijdens de maand februari geen alcohol te drinken. Dit om ons even bewust te worden van ons (toegenomen) drankgebruik. Jasper (24) vindt dit een prima initiatief, waar hij iedereen wil toe uitdagen. Hij was zes jaar verslaafd aan alcohol en drinkt sinds 2013 geen druppel meer.

Schoonheid: hoe zien blinden dat?

Hoewel echte schoonheid vanbinnen zou zitten, ligt de lat van uiterlijkheden toch hoog in de zoektocht naar de Ware Jacob(a). ‘Mooi zijn’ kost ons soms zoveel tijd, geld en energie, dat het bijna een verslaving wordt. Maar waarop baseren blinden zich dan? Wie/wat vinden zij mooi? En hechten ze belang aan hun eigen uiterlijk of dat van hun potentiële partner? Pieter-Jan (25) vertelt erover.​

Stop met uitstellen

​Ik start morgen met blokken. Maandag ga ik op dieet! In april stop ik met roken. Allemaal mooie voornemens, maar ook perfecte voorbeelden van uitstelgedrag. Als je iets wil bereiken, moet je vandaag de koe bij de horens vatten. Cédric Engelen van de Stop Uitstelgedrag Academie legt uit hoe je dat doet.