Skip Navigation LinksHome»Deze maand in Zap

 Deze maand in ZAP

ZAP zorgt voor jou deze maand met o.a. blitse interviews, interessante reportages, maar ook een heleboel nieuws op jongerenmaat en massa's toffe wedstrijden.


Robin ging op reis met en naar zichzelf

​Sommige mensen trekken de wereld rond om de lokale bevolking te ontmoeten, culturen te ontdekken, avonturen te ervaren … Maar er bestaan ook andere expedities, zoals een onthemingsreis naar Santiago de Compostela. Gedurende meer dan duizend kilometer maakte Robin (22) een innerlijke reis, waarop hij vooral zichzelf tegenkwam.

Music Mania: Coely wil met haar muziek de wereld zien

​Enige wanderlust is Coely niet vreemd. De 23-jarige Antwerpse zangeres/female mc met Congolese roots wil dolgraag de wereld zien. Nu ze haar langverwachte debuutalbum ‘Different Waters’ heeft gelanceerd, gelooft Coely er rotsvast in dat het haar ook gaat lukken. “I’m ready for the top of my life”, zingt ze.

Ecologisch reizen: avontuur met een hart voor de natuur

​Avontuurlijke rugzakreizen door berg en dal winnen steeds meer aan populariteit. Want we houden toch zo van de puurheid der natuur. Deze trend kan echter enkel langdurig worden, als reizigers ervoor zorgen dat het onderweg ook puur natuur blijft. „Dat doe je door geen sporen na te laten”, zegt biologiestudent, milieuactivist en bergsporter Nelson Coomans (24). Ecologisch reizen doe je zo!

Music Mania: Triggerfinger laat zich niet door nostalgie overmannen

​Nostalgie? Triggerfinger laat er zich niet door overmannen. ’s Lands hardst werkende én scherpst geklede rocktrio plukt momenteel vooral de vruchten van jarenlang hard aan de weg timmeren. “Als mij dit was overkomen toen ik jonger was, zou ik hier niet klaar voor zijn geweest”, bekent drummer Mario Goossens.

Hicham Moujtahid: een blik in het leven van een wereldkampioen

​ZAP sprak met Hicham Moujtahid (26), professioneel thaibokser met reeds heel wat palmares op zijn naam. De Belg met Algerijnse roots schopte het van Vlaams kampioen 2008 tot wereldkampioen in 2013. Ziehier zijn verhaal.​

Reizen om te werken

​De wereld zien, mensen helpen en bakken werkervaring opdoen: het kan! Naomi De Bruyne werkte twee jaar in Johannesburg in Zuid-Afrika bij een solidariteitsorganisatie.

We are the kids in america

​Wie droomt er niet van om eens een grote reis te maken naar pakweg de Verenigde Staten, Japan of Australië? ZAP zocht naar een student in volle voorbereiding van zijn avontuur naar de andere kant van de wereld en kwam terecht bij Jannick Broux.  Al enkele jaren droomt hij ervan om een roadtrip door de States te maken. Let’s go!

Uitwisseling in Albanië rond ecotoerisme

​Toen dit culturele uitwisselingsproject rond ecotoerisme met jongeren van over heel Europa via JOETZ op mijn pad kwam wist ik niets over Albanië. Een snelle zoektocht op het internet deed mij de prachtige natuur en cultuur van deze verborgen parel ontdekken. Het project zou bovendien plaatsvinden in Berat, een oud stadje dat tot UNESCO werelderfgoed is uitgeroepen.

Aan leerkrachten durven jongeren niet alles vragen

​Vrijwilligerswerk doen op school, kan dat? Ja hoor. Dennis Konings (25) geeft voor JOETZ al bijna 6 jaar seksuele voorlichting in scholen. Dat combineert hij met zijn studies Socio-cultureel werk en Technoloog medische beeldvorming. ‘Wat is het verschil tussen een eeneiige en een twee-eiige tweeling?’, maar ook ‘Kan je zwanger worden door te kussen?’ of ‘Mag je 2 condooms over elkaar gebruiken?’. Onverwachte vragen en grappige momenten: het hoort er allemaal bij. 

Jan Matthys Terugblik op 15 jaar ZAP

​Wist je dat huidig lid van ‘Vuile Klap’ en de vroegere ‘Homo Turisticus’ al sinds jaar en dag de coverfoto’s voor ZAP maakt? Voor deze laatste gedrukte editie gingen we langs bij de studio van Jan Matthys (44) om te zien hoe hij terugblikt op 15 jaar ZAP.