De winterfeesten: wie doet er mee?

​Nu Sint-Nicolaas is teruggekeerd en de winter langzaam het landschap verovert, mag je beginnen uitkijken naar de eindejaarsfeesten. Voor velen betekenen de winterfeestdagen steevast een gezellig kerstdiner met de familie en het openen van pakjes onder een mooi versierde kerstboom. Maar niet iedereen viert deze heuglijke tijd op dezelfde manier.

5 tips voor gewichtsbehoud tijdens de feestdagen

​Kerstmis en oudjaar staan weer voor de deur. Dit is de periode wanneer iedereen zijn of haar boekje wel eens te buiten gaat. Feesten, gezellig thuis zitten, op restaurant gaan, het hoort er allemaal bij. Aan de rijkelijke maaltijden en het vloeien van alcohol is natuurlijk wel een nadeel verbonden, namelijk het gewicht dat vaak blijft plakken.

Vrijwilliger Tiffany (27) over Erasmus+ en EVS

​Het Erasmus+ programma biedt tal van mogelijkheden om te reizen binnen Europa. Zo kan je bijvoorbeeld op EVS gaan in IJsland, op uitwisseling naar Spanje en een training volgen in Roemenië. Het kost je bovendien allemaal vrijwel niets. EV.. euh, wat? Trainen? Tiffany (27), vrijwilliger bij JOETZ, licht toe. 

De illusie van witte kerst

​'I'm Dreaming of a White Christmas', zo luidt de eerste regel van Crosby’s wereldwijde hit. Als we de weerstatistieken enigszins serieus nemen, zullen we ons hoogstwaarschijnlijk met een groene kerst tevreden moeten stellen. Maar is witte kerst daarom een illusie?

5 bestemmingen om nieuwjaar te vieren

​Het is opnieuw zover: Nieuwjaar komt eraan! Iedereen heeft zo wel zijn eigen favoriete manier om het nieuwe jaar in te luiden. Sommigen geven er de voorkeur aan gezellig samen thuis met familie en vrienden te vieren, terwijl anderen er liever op uittrekken. Behoor je tot deze laatste groep, maar heb je zin om je grenzen te verleggen? Blijf dan zeker verder lezen, want wij hebben de vijf beste plaatsen in Europa voor jou op een rijtje gezet om 2018 een spectaculaire start te geven!

Een uitwisseling, wat is dat juist?

​​Heb je je altijd al eens afgevraagd wat een uitwisseling juist is? Wat je daar doet en wat je zoal kan bijleren? Kijk niet verder en lees dit bondig verslag van Ben!