Skip Navigation LinksHome»Actua»Valentijn vs. Balentijn

 Valentijn vs. Balentijn

Binnenkort is het zover: valentijn! Ben je verliefd en plan je een dag vol leuke dingen om te doen met je wederhelft? Lees dan zeker onze 6 tips voor leuke bezigheden op de dag van cupido! Heb je geen relatie en kan heel dat gebeuren jou geen moer schelen? Dan ben jij een ‘balentijner’! Deze dag hoeft echter geen dag om te balen zijn: je maakt hem gewoon zelf leuk! Weg met valentijn, doe toffe activiteiten met je vrienden!


1) Valentijn
Een hotelletje huren: geeeeuw, zo cliché! Maar toch, altijd romantisch… Online zijn er altijd leuke deals te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.hotelspecials.be/feestdagen/valentijn-hotels.html voor inspiratie! Tip: een hotel met een wellness heeft altijd net dat ietsje extra.

 

Vs.

 

Balentijn
Je kan ook op hotel gaan zonder je geliefde, toch? Trommel een vriend/vriendin of een groep vrienden op om er samen een onvergetelijk weekend van te maken! Kies een leuk budgetvriendelijk hotelletje ver weg van al dat valentijngedoe in een hippe stad!

 

2) Valentijn
Maak een lange boswandeling. Niks is zo romantisch als samen selfies nemen van jullie leuke tijd in de natuur! Kras jullie namen in de stam van een boom… Bovendien is het er rustig en worden jullie niet gestoord… Tenzij meerdere koppeltjes met dat idee in hun hoofd zaten!

 

Vs.

 

Balentijn
Die boswandeling hoeft niet romantisch of lang te zijn. Ga ravotten met je vrienden in het bos! Bedenk misschien een leuk bosspel of maak een kamp zoals vroeger om in te picknicken! Slecht weer? Kleedt je warm aan, inclusief regenlaarzen! Geen excuses, leef je uit!

 

3) Valentijn
Stuur een Valentijnskaart of brief met chocolade naar je lief. Valentijn is er om lekker melig te doen.

 

Vs.

 

Balentijn
Stuur een kaartje naar je beste single vriend/vriendin over hoe belangrijk hij of zij is in je leven en eet de chocolade samen op.

 

4) Valentijn
Beloof je geliefde een avond vol van je lekkere kookkunsten. Dek de tafel met hartjes en kaarsjes: alles erop en eraan! Kijk daarna samen een film die jullie beiden leuk vinden. Niet alle jongens houden immers van die typische valentijnfilms!

 

Vs.

 

Balentijn

Nodig je vrienden uit voor een avondje waarop jij lekker eten klaarmaakt. Maak het gezellig! Daarna kunnen jullie ook in pyjama genieten van een filmmarathon! Romantische komedies voor de dames, superheldenfilms voor de heren. Of is dat een misvatting?

 

5) Valentijn
Ga shoppen met je lief en koop elkaar iets speciaal. Wanneer het te koud wordt, kan je samen schuilen in een gezellig cafeetje.

 

Vs.

 

Balentijn
Voor de jongedames: niks boven shoppen met vriendinnen! Leef jullie helemaal uit en geniet van jullie single bestaan! Nog een voordeel: je hoeft niet aan een belachelijk duur cadeau te denken voor je vriendje en doet het geld gewoon zelf op!

 

6) Valentijn

Geniet van een heerlijk lang bad samen en masseer elkaar daarna met lekker ruikende massageolie. Wie weet waar zo een massage eindigt…

 

Vs.

 

Balentijn
Neem je beste single vriend/vriendin mee en láát jullie masseren in een massagesalon. Mooi meegenomen dat je het zelf niet moet doen, toch?

 

Julie Thyssen