Skip Navigation LinksHome»Dossier»Beestig»Mauro en Kim zijn echte vampieren

 Mauro en Kim zijn echte vampieren

Twilight bestaat echt! In de pubertijd worstelden Mauro en Kim net als vele andere jongeren met hun eigenheid. Maar zij merkten al snel dat ze anders waren.  “Ik was altijd al gefascineerd door het duistere”, zegt Mauro. Maar ook Kim was al van kleinsaf gefascineerd door vampieren. “In mijn pubertijd ging ik op zoek naar magische rituelen om vampier te worden. Ik heb er zo een aantal geprobeerd, maar het effect was nooit blijvend. Toen ik zeventien was leerde ik Mauro kennen. Hij heeft mij getoond wat het is om vampier te zijn.”

Tekst: Karen Van de Moortel / Foto: sxc
 
Wat betekent voor jullie ‘vampier zijn’?
Kim: Het draait allemaal om energiemanipulatie. Wanneer je erachter komt dat je een vampier bent, verander je. Je ontwaakt als het ware en ontdekt je echte potentieel. Maar dat potentieel heeft ook zijn prijs. Je verliest er enorm veel energie door en die energie kan je terug aanvullen door bloed te drinken.
Mauro: Je mag het zeker niet verwarren met een fetish. Wij worden niet opgewonden van bloed, wij hebben het nodig.
Kim: Veel mensen denken dat vampiers bloed drinken omdat ze kwaadaardig zijn. Maar dat is niet zo.  We doen het om onszelf aan te vullen. Er zit ook geen ritueel achter. Je drinkt alleen bloed als je het nodig hebt of als de kans zich voordoet.
 
"Wij hebben bloed echt nodig!"
 
Hoe komen jullie aan bloed?
Kim: We krijgen het van mensen die bereid zijn om bloed af te staan.
Mauro: Donors zogezegd.
Kim: Ik heb al geruchten gehoord dat er een soort bloedbank zou zijn, maar daar geloof ik niet veel van. Wij drinken het bloed rechtstreeks van de donor, maar we dwingen niemand. Het liefst laten we de donor dan ook zelf snijden.
Mauro: De donor kiest altijd zelf of hij of zij dat wil. Het blijft hun keuze, tot de laatste seconde. Ik ga nooit een mes in mijn handen nemen.
Kim: Ik heb dat wel al gedaan, maar dat is toch akelig. De donors vinden meestal dat het goed voelt, zij genieten er ook van.
Wordt het bloed ook gecontroleerd op ziektes?
Mauro: Donors moeten altijd aantonen dat ze gezond zijn. We vragen een bewijs van het bloedonderzoek om zeker te zijn. Of je moet de persoon zo goed kennen dat je weet dat er geen risico is. Anders drinken we niet.
Kim: Vampiers zijn dan wel meer immuun voor ziektes, maar ook niet onbegrensd. We moeten nog altijd voorzichtig zijn!
Mauro: Het is daarom wel verstandig om altijd van dezelfde persoon bloed te drinken. Je hebt dan meer controle over de risico’s.
Kim: Ik heb wel gehoord dat het niet gezond is om als koppel alleen van elkaars bloed te drinken. Dan moet je toch af en toe afwisselen. Zeker als je heel afhankelijk bent van bloed.
Hebben jullie vaak bloed nodig?
Kim: Toen ik pas ontwaakt was, had ik elke halve week bloed nodig. Maar ik kon het enkel in het weekend krijgen, dus liep ik al van woensdag gespannen rond. Dan is het echt alsof er een beest in je wakker wordt. Ik heb al gemerkt dat zelfs mijn eigen bloed soms helpt. Ik had me per ongeluk eens gesneden op een moment dat ik naar bloed snakte. Ik stak mijn vinger in mijn mond en werd direct kalm. Dat is de reactie van bloed drinken, je wordt kalm, je wordt rustig. Als je hongerig bent, heb je meer kracht en sta je scherper. Op dat moment heb je eigenlijk datgene wat je met vampiers associeert. Als je net bloed hebt gedronken dan ben je juist meer menselijk, rustiger en kalmer.
Mauro: Na een tijd schakel je wel over op andere bronnen. Als vampier ben je altijd op zoek naar energie. Je kan die halen uit bloed, maar ook uit andere natuurbronnen. Er zijn zoveel manieren om energie te halen uit de natuur zonder dat je een parasiet moet zijn.
Kim: Maar die zijn niet altijd even bevredigend. Het makkelijkste en meest intense blijft bloed.
 
"Wij leven liever 's nachts, dat is waar"
 
Hoe zit het met de andere clichés zoals zonlicht, knoflook, kruisen en doodskisten?
Kim: Vampiers kunnen redelijk slecht tegen de zon, dat is waar.
Mauro: Het bioritme bij nacht is inderdaad veel makkelijker. Ik ben ook niet echt een knoflookliefhebber, maar ik denk niet dat dat iets met vampirisme te maken heeft. En net zoals bij ‘Interview with a Vampire’, vind ik kruisen heel mooi om naar te kijken.
Kim: Daar hou ik ook wel van. Maar in doodskisten slapen of valse tanden insteken, dat doen we niet.
Mauro: Daar zijn we echt volledig tegen. Aandachtzoekers die dat wel doen, proberen we zoveel mogelijk te mijden.
 
Omdat Mauro en Kim liever anoniem bleven, werden er schuilnamen gebruikt.