Skip Navigation LinksHome»Dossier»Man vrouw»Je bent jong en je wilt wat... gigolo worden!

 Je bent jong en je wilt wat... gigolo worden!

Vrouwelijke prostitutie is al lang geen taboe meer. Maar hoe zit het met mannelijke hoeren? Johan* (25) was een jaar lang gigolo. “Ik wist dat ik goed was in wat ik graag deed, dus begon ik er geld voor te vragen."
Tekst: Leigh Van den Acker / Foto: sxc

 

Het is geen alledaags beroep. Hoe kwam je erbij om gigolo te worden?

Ik wist dat ik goed was in wat ik graag deed en de stap om er geld voor beginnen te vragen, kwam eigenlijk met een lachende opmerking van een meisje. Ze zei dat ik er geld voor zou moeten vragen. Sindsdien polste ik altijd eerst eens hoe mensen over het onderwerp dachten voor ik ze vertelde dat het mijn nieuwe 'beroep' was. En ik zei het vlakaf tegen de meisjes die geïnteresseerd waren.

 

Wat gaf de doorslag om er echt mee te beginnen?

De eerste keer dat een meisje er effectief in meeging. Ik was toen net 18 geworden en had een klein jaar ervaring. Mijn grootste voordeel was mijn uithouding. Vaak kwam ik zelf niet klaar, maar dan stopte ik gewoon, omdat het meisje echt niet meer kon.

 

Wanneer ben je gestopt als gigolo?

Een jaar later. Het voelde te veel aan als werk. Er was een druk die ik ervoor nooit gevoeld had. Ik had het geld niet nodig, dus voor mij hoefde het zo niet verder te gaan.

 

Hoeveel seksdates heb je in die periode gehad?

Ongeveer één per maand maar. Ik gaf ook af en toe ‘gratis proefjes’, als een soort reclame. Dus zo’n dertien als gigolo. Al dan niet gratis. Of misschien iets meer, ik weet het niet meer.

 

"Ik gaf ook af en toe gratis proefjes, als een soort reclame"

 

Gigolo’s halen veel geld binnen. Wat verdiende jij eraan?

Als ik geld vroeg, was het 50 euro. Ze gaven dat cash. In ’t zwart natuurlijk. Ik vroeg voor elke date evenveel. Of het nu een paar uur duurde of een hele nacht. Als beginner vond ik dat goed.

 

Je was zelf net volwassen toen je begon. Hoe oud waren de vrouwen waarmee je het deed?

Tussen 16 en 29. Die 16-jarige was een rijkeluiskindje dat de ervaring wilde hebben. Een verhaal voor haar vriendinnetjes. Volgens haar heb ik haar niet ontmaagd. Een ander meisje heb ik wel ontmaagd.

 

Had je ook klanten met partners?

Zeker, ik ben daar nog voor bedreigd geweest. Ze had haar mond niet kunnen houden. Maar die man draaide bij en zei dat het mijn schuld niet was. Het meisje zelf heb ik achteraf niet meer terug gezien.

 

Het lijkt me niet praktisch om aan klanten te raken. Hoe vond jij je klanten?

Op fuiven. En stom genoeg zelfs op MSN.

 

Heb je ooit dingen moeten doen die te ver gingen of te moeilijk waren?

Nee, mijn klanten hadden geen extreme wensen. Een keer was het op een kerkhof en een ander meisje vroeg of ik zo veel mogelijk van mijn hand in haar wou steken. Dat meisje was zelf een hoer trouwens. Normaal neukten we enkel voor de fun, maar toen wou ze me betalen om zelf eens dat gevoel van macht te hebben.

 

Sommige prostituees willen niet te intiem zijn met hun klanten. Op de mond kussen hebben ze bijvoorbeeld liever niet. Waren er bepaalde dingen die jij niet deed?

Nee, daar trok ik me weinig van aan. Enkel condooms waren een must. Ik probeerde mijn klanten ook emotioneel te behagen. Maar als ik zei dat ze mooi waren, meende ik het ook wel elke keer. Ik had altijd het geluk dat ik de mooiere meisjes aantrok. Ik heb geen enkele keer met iemand moeten slapen waarvan ik walgde.

 

Met al die mooie vrouwen… Ben je eens verliefd geworden op een van je klanten?

Enkel op dat hoertje, heel even. Zij was 17. Maar het was niet wederzijds en het gevoel ebde weg. Ik neem aan dat ik het gevoel zelf gewoon even nodig had.

 

Was je zelf tevreden met je keuze om te beginnen als gigolo?

In het begin was het vooral een egoboost. Ik was er goed genoeg in om geld te kunnen vragen. Maar ik heb er ook veel spijt van gehad. Er zijn veel vriendschappen en relaties mis gelopen, niet iedereen denkt er even liberaal over. Als ik er nu weer mee zou starten, dan veel subtieler. In mijn vriendenkring zou niemand het mogen weten. Maar ik denk niet dat ik zou herbeginnen.

 

*Dit is een schuilnaam. Ook de persoon op de foto is niet Johan.

 

Verdien jij als man ook geld door seks met vrouwen of mannen?

Boysproject biedt hulp aan mannen die geld verdienen met seks. Je kunt er terecht voor alle informatie over mannelijke prostitutie. Of je nu op straat werkt, via internet je klanten zoekt of je beroep doet op een escortbureau. Wat mag en wat niet? Hoe bescherm je jezelf het best tegen soa’s? Boysproject helpt je graag verder. Ook als je anoniem wenst te blijven.