Skip Navigation LinksHome»Dossier»Zwart wit

 Dossier: zwart/wit


Music Mania: Bazart

​Alomtegenwoordig op de radio, uitverkochte concertzalen, hysterische taferelen op zomerfestivals… En dat alles nog voor er een debuutalbum in zicht was. De jonge twintigers van Bazart tekenen voor een onwaarschijnlijk succesverhaal dat in de recente Belgische popgeschiedenis geen voorgaande kent. Hoe het allemaal zo ver is gekomen? Door de hit ‘Goud’, natuurlijk. Je weet wel, die oorworm met de catchphrase ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’. Na de opvolgers ‘Chaos’ en ‘Tunnels’ is er nu ‘Echo’, het langverwachte debuutalbum vol droompop met een elektronische hartslag. 

Hip hip, een winterdip!

Donkere dagen, koude nachten, natte vlagen, grijze gedachten … De winterperiode durft ons al eens op te zadelen met een zwaar gemoed. Een dipje kan geen kwaad, maar wat als we zouden wegglijden in een depressie? Gelukkig hoeven we het niet zo zwart te zien. Een winterdip is immers perfect normaal en bovendien kunnen we ons wapenen tegen de diepste dalen. Klinisch psycholoog Jan Callens brengt licht in de duisternis.

WANDERLUST: “Vaak beseffen we niet hoe goed we het hier hebben.”

Een inleefreis is net dat tikkeltje meer. Het is dé ideale combinatie tussen vakantie, cultuur, maatschappelijke betrokkenheid en natuur. Luxe artikelen? Die laat je thuis. Bij een inleefreis gaat het net om het authentieke: je leert een land en een cultuur op een unieke manier kennen door je te laten onderdompelen in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Je verblijft in een gastgezin en bezoekt er naast de toeristische troeven ook specifieke gezondheidsprojecten. Kortom, je ontdekt een land niet als toerist, maar als gast.​