Skip Navigation LinksHome»Santee»Brein & Body

 Brein & Body


Waarom heb je een lopende neus bij koud weer?

Nu het winter is steken ook die vervelende winterkwaaltjes de kop op, zoals een lopende neus. Je hoeft nog geen minuut buiten te zijn of het is weer van dat. Maar hoe het komt toch dat we een lopende neus krijgen bij koud weer, zelfs als je niet verkouden bent?

Het is bewezen: vrouwen wenen meer

​Dat vrouwen sneller huilen dan mannen is niet langer een cliché, het werd ook wetenschappelijk bewezen. Een onderzoek door de Tilburgse professor Ad Vingerhoets wees niet alleen uit dat vrouwen vaker wenen, maar dat hun huilbuien ook langer duren dan die van mannen.

7 tips van levensbelang voor elke blokkende student

​Iedere keer opnieuw is de blokperiode afzien voor studenten. Gelukkig zijn er heel wat manieren om het studeren wat vlotter te laten verlopen. De volgende 7 tips zijn echt must knows voor elke student.

"Dokter dokter! Wat zijn de symptomen van diabetes?"

"Ik eet heel erg graag suiker, maar ik heb de laatste tijd erg veel last van volgende klachten: veel dorst en droge mond en ik heb ook heel veel last van blaasontstekingen. Diabetes is een ziekte die vaak voorkomt in mijn familie, wat zijn de symptomen van diabetes?"

"Dokter dokter! Ik heb last van aambeien"

Elke maand consulteert ZAP een dokter om een kwaaltje op te lossen:

“Sinds een week of twee zit ik met een lastig probleem. Elke keer wanneer ik stoelgang maak, kleurt het wc-papier en het water in de wc-pot knalrood. Het doet zelfs erg veel pijn wanneer ik moet persen. Heb ik nu aambeien? En zo ja, wat kan ik eraan doen?”