Skip Navigation LinksHome»Santee»JOETZ Foodz»Ramen Noodles

 Ramen Noodles

Een lichte Oosterse maaltijdsoep 



Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 cm gember
- Kruidenmix (allerlei kruiden samen uit ’t potje of eigen voorkeur) 
- Bouillon (kip of groenten) (4-tal)
- Noodles (liefst dunne rijst of glasnoodles) 250 g
- 2 liter water 
- Sojasaus 
- Peper en zout
- Tofu (1 pakje)
- 2 eieren
- Groentenmix of paksoi (weetje onderaan)
- Champignons (1 doosje)
- Als dit voor je niet naar zeep smaakt: koriander

Bereiding:
1. Zet een pot met de 2 liter water op het vuur. Doe saus en de kruidenmix in de pot. Schil de gember en rasp hem in het water. Breng het water aan de kook en laat het zachtjes koken. Gooi de bouillonblokjes in het water. 
2. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en halveer ze. 
3. Snij de paksoi in reepjes en snij de championnen. Als je kiest voor een diepvriesmix, mag je deze in het water gooien. Snij de tofu in blokjes en gooi deze ook in de pot. 
4. Noodles zijn snel gekookt. Als je soep bijna klaar is gooi je de laatste 5 minuten je noodles in het water. Laat nog een tijdje doorkoken. De eieren mogen nu ook in de soep, garneer met enkele korianderblaadjes.

Smakelijk!