Skip Navigation LinksHome»Santee»JOETZ Foodz»Winterse Salade

 Winterse Salade

Een winterse salade, de ideale verlichting na de zware feestdagen. Geniet van dit recept voor 4 personen.


Wat heb je nodig?

  • 3 biefstukken (BIO)
  • 250 g prinsessenbonen
  • Paar blaadjes veldsla
  • 15 kerstomaatjes
  • 250 g lychees (seizoen
  • december-januari)
  • Amandelnoten (een handje) of
  • studentenhaver
  • Olijfolie
  • Peper en grof zeezout
  • Koriander(poeder) (optioneel)
  • Sojasaus (optioneel)

Hoe maak je het?​

  1. Spoel de boontjes, blancheer ze in gezouten water en laat uitlekken.
  2. Kruid het vlees met peper, zout. Bak het naar smaak in olie. Laat even rusten. Snij in plakjes.
      • ​Bleu
      • Saignant
      • Bien cuit
      Optioneel: Kruid met korianderpoeder
      Optioneel: Je kan dit bakken in sojasaus voor een speciaal smaakje

  3. Hak de noten grof. Spoel en droog de veldsla. Pel de lychees, verwijder de pit en halveer ze. Spoel de tomaatjes en snij ze in de helft.
  4. Verdeel de lauwe groenten, de sla, tomaatjes, de lychees en het vlees over de borden. Bestrooi met de lente-ui en de noten. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en grof zeezout.