Skip Navigation LinksHome»Workshops»Workshop: Trek je plan in 50 stappen

 Workshop: Trek je plan in 50 stappen

​Heb je echt geen idee hoe je een das moet knopen of moet je nog steeds aankloppen bij hotel mama om een knoop te laten aannaaien of een vlek te verwijderen? Dan zou het boek van Dries en Yuri wel eens hulp kunnen bieden. Wij zijn fan!


Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde zal je misschien al kennen van het programma Topstarter op Eén waar ze met de hoofdprijs gaan lopen zijn. Dries en Yuri zijn namelijk eigenhandig verantwoordelijk voor het heruitvinden van de wasserette. Hun Wasbar, die eerst in Gent is geopend en ondertussen ook in Antwerpen een vestiging heeft, combineert een wasserette met een café en een kapper. Kwestie van het onaangename aan het - heel hippe - aangename te koppelen.

 

Op basis van pakken levenservaring én de verhalen van hun klanten, hebben ze een boek uitgebracht waarin ze stap voor stap typische dagdagelijkse huishoudelijke problemen oplossen waar iedereen die alleen woont vroeg of laat mee te maken krijgt. De tips gaan van basisinformatie (hoe de was sorteren) tot het volgen van de juiste dresscode en zelfs hoe je je interieur in een nieuw kleedje moet steken. Kortom, alles wat je moet weten als je die eerste stappen in het echte leven zet en te trots bent om naar huis te bellen om te vragen op hoeveel graden je ondergoed gewassen moet worden. Je moet het nog steeds allemaal zelf doen, maar met ‘Trek je plan in 50 stappen’, zal het alvast een pak vlotter gaan.

 

Een tip van Dries en Yuri 

“Iedereen heeft dit wel al eens meegemaakt. Je bent op een familiefeest en net als je van tafel gaat, roept je schoonmoeder: ‘Jongen, uw broek staat open’. Waarop de volledige tafel een blik op je kruis werpt. Sommige ritsen hebben namelijk de neiging om zomaar, op hun eentje, zonder enig overleg open te gaan.”
“Wij hebben hiervoor een oplossing gevonden. Je neemt een ringetje van een sleutelhanger en hangt deze aan het lipje van je ritsluiting. Wanneer je nu de rits dichtdoet, hangt het ringetje over je broeksknoop en kan je de knoop dichtmaken.”

 

Renske De Maesschalck